6 Ιαν 2013

Ερχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο

ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: " Ερχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο "



Επιδείνωση του καιρού, με παγετό και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές, αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σκηνικό που θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι φορείς στη Βόρεια Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καιρός αναμένεται τις επόμενες ώρες να παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση, με νεφώσεις, βροχές, χιονόνερο και πτώση της θερμοκρασίας.

Στη Φλώρινα νωρίς το πρωί ο υδράργυρος έδειξε -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ σημειώθηκε ελαφρά χιονόπτωση μέσα στην πόλη, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν προβλήματα.

Λόγω ισχυρών ανέμων σε αναστολή βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, ενώ κλειστοί είναι και οι δρόμοι που οδηγούν στο βουνό. Για τον ίδιο λόγο, σε αναστολή είναι και το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου.

Εξάλλου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης με έκτακτη ανακοίνωση του ενημερώνει πως στην περιοχή θα επικρατήσουν επικίνδυνα καιρικά καιρικά φαινόμενα με σφοδρούς ανέμους έντασης 7 - 8 μποφόρ


Αναλυτικά η πρόβλεψη των επόμενων ημερών

Δευτέρα 07-01
καιρός:
στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιόνια. Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά τοπικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί και από τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις αρχικά στα βόρεια ορεινά, βαθμιαία στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ σε περιοχές της Μακεδονίας - Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.
Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ
θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα. Παγετός τη νύχτα και το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Τρίτη 08-01
καιρός:
στα δυτικά και τα βόρεια (πλην Χαλκιδικής) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα σταματήσουν. Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και στις νοτιότερες περιοχές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά, χιονόνερο ή χιόνι στις πεδινές περιοχές, βροχή ή χιονόνερο στα νότια και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα στην ανατολική στερεά και την Εύβοια πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Τέταρτη 09-01
καιρός:
στη Χαλκιδική, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, λίγα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά και πιθανότητα καταιγίδων το πρωί στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια, τη νύχτα όμως και το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Πέμπτη 10-01
καιρός:
στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικές νεφώσεις, οπου μέχρι το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και λίγα χιονια στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με ενίσχυση το βράδυ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Παρασκευή 11-01
καιρός:
στα δυτικά, τα νοτια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια, οπου θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Σάββατο 12-01
καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καυσόξυλα Ανατολική Αττική